27 Aralık 2016 Salı

KAYAK MERKEZLERİ

İçerik Fabrikası tarafından paylaşılan çok güzel bir yazı,kayak tatiline hazırlananlar için okunması gerekli bir içerik.


Tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan ve ilk defa Sibirya, Moğolistan ve Altaylarda yapılan kayak bugün her yerde geçerli olan ve yaygın bir spor. Türkiye’ye ilk gelişi ise 1914 yılında Erzurum’da 30 askerin yetiştirilmesiyle olmuş. Şimdilerde ise Uludağ, Kartalkaya, Palandöken ve Kartepe başta olmak üzere birçok yerde kayak yapılabiliyor. Buralarda birçok yarışma düzenleniyor. Kış kapıyı çalmışken, tatillerde evde televizyon karşısında oturmaktansa kayak tatiline gitmek iyi fikir olabilir.



Kayak merkezleri



Uludağ: Kayak denince akla gelen ilk yer Uludağ’dır. Bursa sınırları içinde yer alır ve 2543 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezidir. En yüksek noktası göller bölgesinde yer alan Uludağtepe’dir. Çok sayıda otel ve pistin yer aldığı Uludağ’da gönlünüzce kayak yapabilirsiniz. Dilerseniz dağın kuzeyinde yer alan Sarıalan, Kirazlı, Kadı ve Sobra yaylalarını da ziyaret edebilirsiniz.



Kartalkaya: Bolu’nun doğu tarafında Köroğlu Dağları’nda yer alan kayak merkezidir. Türkiye’nin sayılı ve en güzel kayak merkezlerinden biri olan Kartaltepe, her kış yüz binlerce kayak severi ağırlıyor. Kış mevsiminde kar kalınlığı 3 metreyi buluyor. Oteller 2000 m. yüksekliktedir ve zirve yaklaşık 2200 metredir. Ulaşım açısından oldukça rahat olan bölgede kayak dışında kızak ve snowboard da yapabilirsiniz.



Kartepe: Kocaeli’ne bağlı olan bölge adını Marmara’nın en büyük 3. Dağı olan Kartepe Dağı’ndan alıyor. ilçede Kartepe Kayak Merkezi olmak üzere çok sayıda pist bulunuyor. Şehir merkezine yakınlığı ve uygun fiyatlarıyla bilinen Kartepe; Sarımeşe, Suadiye, Köseköy, Derbent, Balaban, Uzuntarla, Uzunçiftlik, Acısu, Arslanbey, Maşukiye beldelerinden oluşuyor.



Palandöken: Erzurum'da bulunan Palandöken Dağı, 3125 metre yüksekliğindedir. Kış mevsiminde kuzey yamacında barındırdığı kar miktarı, kalitesi ve Türkiye'nin en uzun pistine sahip olan kayak merkeziyle en gözde kayak merkezi unvanına sahiptir.Teknik tırmanış açısından herhangi bir zorluğa sahip olmamasına rağmen kış mevsiminde diğer 3000 metreliklerde olduğu gibi her türlü olasılık göz önünde bulundurulmalıdır. Dağın bazı dik parkurları, yöresel olarak kışların aşırı sert geçmesinden dolayı tehlikeli olabilir.



Erciyes: Erciyes Dağındaki ilk ve tek kayak tesisi Erciyes Kayak Merkezi’dir. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 25 km’dir. Kayak tesislerinin yüksekliği 1800-3000 metre, pistlerin eğimleri ise yüzde 10 ile 30 arasındadır. Kayak sezonu 15 Kasım - 1 Mayıs arasında başlıyor. Kayak yapmak için en uygun zaman ise Aralık-Nisan aylarıdır. Kışın kar kalınlığı 100 cm’yi buluyor.



Kayak malzemeleri

l Kayak batonu
l Kayak botları
l Kayak gözlükleri
l Koruyucu başlık
l Kayak çantası
l Kayak eldivenleri
l Kayak kıyafetleri
l Güneş kremi
  



www.icerikfabrikasi.com 

 kaynak:www.icerikfabrikasi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

POPÜLER MEKANLAR

İSTANBUL'DA PLAJ KEYFİNİ SEDEF ADASI'NDA YAŞAYIN

 Cumartesi gününü Sedef Adası'nda geçirince buradaki güzellikleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.  Sedef Adası İstanbullular tarafın...