28 Mayıs 2016 Cumartesi

UYKULUK YEMEK İSTİYORSANIZ BEYOĞLU ÖMÜR RESTAURANT


Uykuluk sevenler için tavsiye edebileceğimiz en özel yerlerden biri ömür Restaurant. Her balığın bir mevsiminin olduğunu hepimiz biliriz,uykuluk denilen bu güzel lezzetinde kendine özgü bir zamanı var.Mevsimlerden uykuluk geldi mi hepimiz canımız uykuluk istediğinde Sütlücenin yolunu tutarız.

Salih Seçkin Sevinç harbi yiyorum adlı kitabında Ömür Restaurant için övgü dolu sözlerle bahsederken,söyle ifade ediyor.
"Hatta biz ne sadrazamlar,ne veziriazamlar,ne sancaktar beyleri gördük ama en nihayetinde huzur ve mutluluğu Ömür Restaurant'ta bulduk.Uykuluk bizce başlı başına bir ritüel sevgili dostlar. Mesela bize en büyük üç sakatatı say derseniz hiç şüphesiz;İşkembe,kokoreç ve uykuluk deriz!Bu yüzden de uykuluk'a gerekli itibarı göstermeyeni sakatatçı saymayız."

Böyle itibarlı bir uykulukçu ararken Ömür'ü bulduğunu anlatıyor  yazılarında.Ömür restaurant'ı 80 yaşlarında Koca Yusuf lakaplı bir amca ile Nazlı nine ve gelinler,yeğenler,torunlar hep beraber çalışarak işletiyor.

Mangalın önünde önceden haşlanarak hazırlanmış ve fazla yağlarından arındırılmış fındık uykuluklar devamlı bulunur.Pişirmesi ihtisas isteyen bu uykuluklar pişirilmesi en zor olanlardır.Sürekli çevrilmesi gerekir.35 yıldır bu işi yapan Koca Yusuf için bunları pişirmede bir sıkıntı yok.

Sizde canınız uykuluk istediğinde Koca Yusuf'un mekanı Ömür Restaurant'ı mutlaka ziyaret ediniz.Aşağıda sizlere adres ve telefon numaralarını yazacağım.Gideceklere şimdiden afiyet olsun.

Sütlüce mahallesi Karaağaç caddesi No:8 Beyoğlu/İstanbul
Tel: 0212 256 68 36







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

POPÜLER MEKANLAR

İSTANBUL'DA PLAJ KEYFİNİ SEDEF ADASI'NDA YAŞAYIN

 Cumartesi gününü Sedef Adası'nda geçirince buradaki güzellikleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.  Sedef Adası İstanbullular tarafın...