8 Aralık 2016 Perşembe

DÖNER'İN EN İYİ ADRESLERİ




İstanbul'un en iyi dönercilerini aylar öncesinde sizler için araştırıp yayınlamıştım.Ancak Kavacıkta bulunan Bayramoğlu döner'i unutmuş olmam affedilir gibi değil.Bu mükemmel döner ustasını anlatmadan geçmek kendilerine ve o lezzetli dönerlerine büyük haksızlık olur.

Bayramoğlu döner'i ilk kez Kavacık da denedim.Döner ile yufkanın birlikteliği bu kadar mı güzel olur?Bu yufkayı diğerleri ile asla karıştırmayın,hamurunun inceliği ve sunulurken sahip olduğu tazelik ile sıcaklığı Döner'in lezzetini en üst düzeye çıkarıyor.

Dönerin tadını size anlatamam ancak denediğinizde övgümün az bile olduğunu düşünebilirsiniz.Servis esnasında sunulan salata,patates kızartması siz söylemeden servis ediliyor ve döner'in lezzetini bir kat daha arttırıyor.Bu tadı kaçırmayın,mutlaka deneyin.

Bayramoğlu döner Kavacık'tan sonra Kadıköyde de siz döner sevenler için yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Hasanpaşa'dan Kadıköy'e giderken hemen sol kolda cadde üzerinde görebilirsiniz.





İstanbul gibi bir metropol de herkesin bütçesine hitap eden sayısızca lokanta var ancak hepimiz bütçemizin yanında damak zevkimize de  hitap eden lokantaları tercih ederiz.Kebap,ev yemekleri,balık ve et restaurantları arasında vazgeçemediğimiz tatların başında döner gelir.Bu makalemde sizlere İstanbul da bulunan en iyi dönercileri tanıtmaya çalışacağım.Yolunuz bu mekanların yanına düştüğünde uğramayı unutmayın.

ZÜMRÜT BÜFE (EMİNÖNÜ)

Eminönü'nde iş yeri olanların mutlaka bildiği zümrüt büfe 1961 yılından beri hizmet veriyor. Tahtakale esnafı döner yemek istediğinde zümrüt büfeyi ziyaret eder.Esnaf  ve bilenler tarafından tercih edilen büfede yiyebileceğiniz yegane yemek döner.Döner'in başında 25 yıldır bu işi yapan Dursun usta var.İlk başladığı günkü heyecan ve neşe ile döneri kesiyor.Yiyenlerin tadı damağında kalan bu muhteşem döner'in eti çanakkale'nin ilçesi Biga'dan geliyor.Yolunuz Tahtakale ve çevresine düştüğünde Zümrüt Büfe'ye uğramayı ihmal etmeyin.

Zümrüt Büfe: Sabuncu Han Caddesi No:26 Eminönü-İstanbul


EMİN USTA (KADIKÖY-SAHRAYICEDİT PAZARI)

İşte size bir döner ustası daha. Sahrayıcedit cumartesi pazarının içerisinde mütevazi bir dönerci.Semt pazarı içerisinde bu kadar lezzetli bir döner olacağını tahmin edemezsiniz.Emin ustanın özelliği sadece semt pazarlarında tezgahını açması ve haftanın 3 günü çalışması.Diğer günler kendine vakit ayırıyor.Salih Seçkin Sevinç bizzat gitmiş yerinde test etmiş ve harbi yiyorum adlı kitabında anlatmış.Kitapta dönerin lezzetini anlata anlata bitiremiyor.Sizde yolunuz Sahrayıcedit pazarına düştüğünde cumartesi günleri uğrayınız.Saat 15'ten sonra döner kalmadığı söyleniyor,vakitli gitmenizde fayda var.

KARADENİZ PİDE VE DÖNER (BEŞİKTAŞ)

Lezzeti dönercileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.Eminönü ve sahrayıcedit'ten sonra şimdi sıra Beşiktaş ta.Beşiktaş'ta kartal heykelinin arkasında 3 katlı bir binada 1973 yılından beri hizmet veriyor.Yolunuz Beşiktaş'a düştüğünde sokak içerisinde bir kuyruk görürseniz burası Asım Usta'nın dönerci dükkanıdır.
Her gün yaklaşık kuzu-dana karışımı etten yapılan dönerin gün içerisinde tükenmesi.Öğlen vakti gittiğinizde beklemek zorunda kalacağınızı bilin ve erken gitmeye bakınız.Asım usta'nın döneri saat 16:00 gibi biter ve bu saatten sonra temizlik yapılarak dükkan kapanır.

Beşiktaş Çarşı içi Kartal Heykeli arkası Beşiktaş-İstanbul


DÖNERCİ ALİ USTA (MALTEPE-ŞİRİNEVLER-ÜMRANİYE MEYDAN AVM)

Büyük salonlarda servis'in hızlı ve seri olması açısından da taktir edilmesi gereken bir mekan dönerci Ali usta.
Bunu söylememin sebebi her salonun yaklaşık 1000 kişi kapasiteli olması ve bazı günler yer dahi olmadığını düşünürseniz bu kadar iyi bir servisi takdir etmemiz gerekir.Eşsiz bir lezzette yaprak döner size güler yüzlü hizmetle sunuluyor.Ali Özcan el arabası ile başladığı dönerciliği bugünlere taşıyarak İstanbullulara sunmakta. Malatya'dan yola çıkarak geldiği İstanbul da zorluklarla geldiği nokta taktir edilesi bir durum.Sizde lezzetli yaprak döner yemek istiyorsanız Ali Usta  lokantalarından birini ziyaret ediniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

POPÜLER MEKANLAR

İSTANBUL'DA PLAJ KEYFİNİ SEDEF ADASI'NDA YAŞAYIN

 Cumartesi gününü Sedef Adası'nda geçirince buradaki güzellikleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.  Sedef Adası İstanbullular tarafın...