5 Ağustos 2016 Cuma

FETHİYE'DE CENNETTEN İKİ KÖŞE ÖLÜDENİZ VE FARALYA KÖYÜ



 Marmaris,Bodrum,Alaçatı,Çeşme derken Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan Fethiye'yi unutarak haksızlık ettiğimi düşünüyorum.Fethiye ve çevresini özellikle ölüdeniz ile Faralya Köyü'nü anlatmadan geçemeyeceğim.

Ölüdeniz Muğla iline bağlı Fethiye'nin bir beldesidir.Kumsalı ile ünlü bu beldemiz 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilerek değerini kanıtlamıştır.Ölüdeniz adı gibi bir göl niteliğinde  olup durgun ve sessiz görüntüsüyle,büyüleyici özelliğini gözler önüne sermektedir.Ölüdeniz sürekli kendini yenilemektedir.Mevcut yoğun kaynak suyu çıkışları  açık denizden içeriye ve dışarıya devamlı oluşan sirkülasyon ve gel -git etkisi  bu yenilenmenin başlıca sebeplerindendir.

Babadağ'dan yapacağınız yamaç paraşütü ve su sporları aktivitesi Ölüdeniz'de yapacağınız aktivitelerden sadece bir kaçı diyebilirim.


Fethiye'ye gidilip Faralya Köyü ziyaret edilmeden dönülürse doğal güzellikleri görme açısından çok şey kaybedersiniz. Faralya Köyü Fethiye'nin gizli kalmış güzelliklerinin bulunduğu enteresan bir köy.Köyün bulunduğu bölgede Roma ve Likya kalıntılarına,Kelebekler Vadisi'ne ve çeşitli doğal zenginliklere ulaşmak mümkün.

Bir çok doğal güzellikleri bir arada göreceğiniz Faralya Köyün'de Kuş seslerini,şelale sesini,çeşitli böcek seslerini dinlemek ve mükemmel bir manzara görmek istiyorsanız mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Fethiye ve Faralya Köyün'de konaklayabileceğiniz bir çok turistik tesis mevcut.Ben de sizlere bundan sonraki makalemde Fethiye'de kendinizi yeniden keşfedeceğiniz Lissiya Hotel ile Faralya Sahilinde cennet bir köşe olan Perdue Hotel ile ilgili paylaşımlar yapacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

POPÜLER MEKANLAR

İSTANBUL'DA PLAJ KEYFİNİ SEDEF ADASI'NDA YAŞAYIN

 Cumartesi gününü Sedef Adası'nda geçirince buradaki güzellikleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.  Sedef Adası İstanbullular tarafın...